llimona

Beneficis de beure aigua tèbia amb llimona en dejú

De segur has escoltat que l’aigua tèbia amb llimona en dejú és bona per al teu cos, però ¿exactament en què ens ajuda?

Les propietats de la llimona

aiguaPer entendre els beneficis de beure aigua tèbia amb llimona en dejú, és important tenir clar quines són les propietats de la llimona i per què aquest aliment és un ingredient tan afavoridor per a la nostra salut.

Una de les propietats més conegudes de la llimona és la seva aportació de vitamina C, el que el converteix en un excel·lent antioxidant capaç d’enfortir el sistema immunològic i lluitar contra la producció de radicals lliures responsables de l’envelliment prematur de la pell i les cèl·lules, i de malalties com el càncer.

La llimona és un poderós antiviral i antibacterià, a més de ser una alternativa ideal per millorar la nostra digestió i netejar el fetge, ajudant a eliminar el greix d’aquest òrgan.

Com prendre aigua tèbia amb llimona

Si a totes les propietats de la llimona li sumes un got d’aigua tèbia a primera hora del dia i en dejú, aconseguiràs potenciar al màxim la neteja del teu organisme, garantint la teva salut.

S’aboca en un got d’aigua tèbia el suc d’una llimona de mida petita o mitja llimona gran. Tingues en compte que el suc sempre ha de ser espremut al moment, evitant fer servir el suc que ja ve envasat. Beu en dejú sense afegir cap tipus de endolcidor.

Beneficis de l’aigua amb llimona

  • 1: Ajuda a eliminar toxines i netejar el fetge

Ens ajuda a eliminar toxines, incloent el greix acumulat en el fetge. Aquesta beguda funciona com un excel·lent diürètic que estimula la producció d’orina, eliminant les toxines a través de les miccions de forma més efectiva.

L’acidesa de la llimona funciona com un estimulant hepàtic, ajudant al fetge a netejar-se de manera efectiva i a eliminar el greix acumulat.

  • 2: Millora la digestió i neteja el còlon

La llimona compta amb excel·lents propietats digestives que ens ajuden a millorar el funcionament del nostre estómac després dels àpats.

L’acidesa d’aquest aliment afavoreix el funcionament de la bilis, però unit amb l’aigua tèbia té també la propietat de netejar el nostre còlon ajudant a activar el trànsit intestinal, el que farà que et sentis molt menys inflamat.

  • 3: Enforteix el sistema immune

Aquest aliment és una excel·lent font de vitamina C, per això un dels beneficis és el d’enfortir el nostre sistema immunològic, aportant nutrients i vitamines necessaris per a combatre virus i bacteris.fetge

  • 4: Equilibra el pH en el nostre cos

Moltes persones poden pensar que en ingerir aigua tèbia amb llimona en dejú augmenta l’acidesa, però és tot el contrari. L’àcid de la llimona quan és digerit en el nostre cos es converteix en alcalí, que serveix per equilibrar el pH de l’organisme, incloent els àcids estomacals, la nostra pell o l’àcid úric que s’acumula en les articulacions.

  • 5: Millora la nostra pell

A causa del seu contingut d’antioxidants i la seva capacitat d’afavorir l’eliminació de toxines, no és de sorprendre que beneficiï també la neteja i salut de la nostra pell.

Consumit amb freqüència, aquest remei natural ajuda a disminuir la presència d’arrugues i taques a la pell.

  • 6: Afavoreix la cicatrització

La vitamina C i els antioxidants són imprescindibles per obtenir una adequada cicatrització, i la llimona pot ajudar-nos a aconseguir-la.

És possible aplicar-lo directament a la pell, encara que també ofereix excel·lents resultats ingerit amb aigua tèbia, ja que aporta al nostre cos nutrients importants per a una pell saludable.

  • 7: Beneficia la pèrdua de pes

Ajuda a eliminar líquid del cos, redueix la presència de greix en òrgans com el fetge i millora el trànsit intestinal, beure aigua tèbia amb llimona en dejú pot beneficiar la pèrdua de pes si ho acompanyem amb una dieta adequada i amb activitat física.

Altres beneficis

Aquest hàbit pot reportarte altres beneficis com ara és ideal per millorar l’alè, ja que afavoreix l’eliminació de bacteris que causen l’halitosi i aporta energia activant el teu sistema, de manera que és ideal per començar el dia.

Posted in Gastronomia, Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *