grans

Com eliminar els granets de grassa o queratina del rostre

Tens un granet blanc a la cara però per molt que prems, no ho aconsegueixes eliminar i només fas que deixar-te marques i més marques?

Stop! Primer de tot, has de saber que aquesta boleta de greix que surt normalment a la cara, no és ni un gra corrent ni un punt negre, sinó un petit quist de greix benigne format segons els experts per retenció de queratina.

I la pregunta és, es poden treure els granets de queratina? Evidentment que sí.

Que cal fer per eliminar els granets

  • 1-Dermatoleg

Hi ha qui diu que apareixen i desapareixen de tant en tant i no es deuen tocar, però està clar que aquests granets blancs ens poden resultar antiestètics i en conseqüència ens els vulguem treure.

El millor i més recomanable és anar a un dermatòleg perquè examini particularment el nostre cas. No obstant això, si vols treurals a casa, t’aconsellem com treure els grans de greix de la forma més saludable possible.

  • 2-Agulla

La pell d’aquests granets és bastant dura, per aquesta raó les típiques encaixades amb els dits al voltant del gra no funcionen. L’únic que aconseguim amb això és marcar-nos la cara augmentant la possibilitat de deixar cicatriu a la zona.

Així que agafem una agulla, com més fina millor, o una llanceta, prèviament esterilitzada o desinfectada (amb alcohol) i punxem la zona, també netejada abans amb alcohol. És recomanable fer-ho just a sobre de la boleta blanca, si pot ser d’una banda.mel

  • 3-Alcohol o Betadine

Un cop tenim el micro-forat fet, sense estrènyer molt i amb poca pressió, veuràs com el greix surt immediatament. Ara només queda aplicar de nou alcohol o una mica de betadine amb una gasa o cotó per sobre de la zona perforada i, d’aquesta manera, ens assegurem que no s’infecti.

La petita ferida que hem fet amb l’agulla es trencará sola al cap de pocs dies i sense deixar cap marca.

  • 4-Exfoliant Casolà

Si no pots veure ni en pintura a les agulles, hi ha remeis casolans que ens poden ajudar a fer desaparèixer els quists en 2-3 setmanes, encara que no sempre s’aconsegueix.

Per reduir el greix de la pell i fins i tot arribar a eliminar aquests grans, podem fer un exfoliant casolà a base de sucre, mel i llimona i aplicar dues vegades a la setmana durant uns 10-15 minuts pel rostre, incloent-hi la zona dels ulls. Passat aquest temps, aclarim amb aigua temperada.

  • 5-Láser o Electrobisturí

Una forma diferent d’eliminar els grans de greix o quists és amb làser o electrobisturí. El teu dermatòleg és qui pot decidir sobre aquestes dues opcions un cop estudiat el teu cas de manera personalitzada.

Posted in Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *