ortiga

Propietats medicinals de la toxica planta – L’ortiga verda

Si pateixes problemes digestius, sanguinis, retenció de líquids o vols recuperar la salut del teu cabell i pell, entre altres coses, coneix què poden fer per tu les ortigues.

Són conegudes per tenir àcid a les fulles, el qual produeix una forta irritació i urticària a la fricció amb la pell. Però, utilitzant les millors parts d’aquesta herba correctament podem beneficiar-nos de totes les seves propietats.

Principals propietats de l’ortiga verda

Si es fa servir bé aquesta planta medicinal ens pot aportar gran quantitat de beneficis gràcies als components.
Per tot això destaquem les següents:
·Depurativa i diürètica
·Hemostàtica
·Astringent
·Calmant i analgèsica
·Antiinflamatòria
·Cicatritzant
·Antianèmica

Millora la circulació

Aquesta herba tan comú és fantàstica per regular problemes en l’aparell sanguini. Per exemple, ens ajuda a regular els nivells de colesterol, reduint el dolent i permetent que el bo s’elevi. Així mateix, pot ajudar-nos a evitar i tractar l’aterosclerosi.
Igualment ens ajuda a combatre l’anèmia gràcies a diversos components però principalment a l’aportació de ferro. Ens serveix per reduir el malestar si es pateix de metrorràgia, l’hemofília, la dismenorrea i trastorns de la menopausa entre d’altres.

Depura el teu organisme

A més d’aconseguir una depuració de l’aparell digestiu també podem prendre-la per eliminar líquids retinguts. Així, les fulles d’aquesta herba són molt diürètiques i depuratives, pel que ens ajudarà a eliminar no només líquids i greixos acumulats, sinó que podrem desfer-nos de les toxines.

Cuida la teva pell i el teu cabell

Un altre gran és poder combatre problemes de la pell com els grans i l’acne, els èczemes i alguns herpes. Així mateix, ens servirà per tractar problemes com la seborrea capil·lar, la caspa, la caiguda del cabell i regenerar el cuir cabellut. Per tot això, resulta perfecta per tenir cura de la nostra pell i cabell.

A més, també és comunament utilitzada per reduir el dolor de la ciàtica, tractar la diabetis de forma natural, prevenir i tractar la hipertròfia prostàtica, baixar l’àcid úric, millorar problemes d’impotència i alleujar les fases depressives de l’alzheimer.

Com utilitzar l’ortiga verdaverda

Per poder beneficiar-te d’aquesta planta medicinal has de conèixer com prendre-la i altres formes d’usar-la. Presta atenció als següents mètodes perquè aplics el que més et convingui:

Infusió d’ortiga verda

Per preparar infusió d’ortiga seca, hauràs de reunir 2 cullerades de fulles seques d’aquesta planta i 1 litre d’aigua. És vital que les fulles estiguin seques i NO siguin fresques, ja que quan estan encara fresques conserven els components urticants i podríen fer mal.

Banys amb ortiga verda

Si el teu problema es dóna en les articulacions o tens ciàtica o bé vols aprofitar al màxim les propietats d’aquesta herba per a la pell, per exemple si vols tractar l’acne, i el teu cabell, t’aconsellem que facis banys amb ortiga. Per fer-los necessitaràs fer 1 litre o 1,5 litres d’infusió com hem explicat abans i omplir la banyera amb aigua calenta o tèbia per abocar la infusió en ella i submergir-te per uns 15 o 20 minuts.

Menjar ortiga verda

Les millors formes d’ingerir la Urtica dioica són bullides i preses com a plat principal combinant-les amb altres verdures o plantes medicinals comestibles.

Efectes secundaris i contraindicacions de l’ortiga verda

Abans de començar un tractament amb aquesta herba has de prestar atenció als possibles efectes secundaris i les contraindicacions:
-Un ús inadequat de la planta fresca pot produir irritació, coïssor, sensació de cremor i urticària a la pell.
-L’arrel també pot produir problemes d’irritació gàstrica i reaccions cutànies.
-L’excés del seu ús pot produir problemes cutanis i problemes digestius.
-No facis servir la planta fresca recollida directament del camp.
-No consumeixis ni utilitzis aquesta herba si pateixes edemes per insuficiència cardíaca o renal o hipertensió.
-Si decideixes comprar la tintura a base d’alcohol no has de donar-la a menors de 5 anys.

Així mateix, recomanem que no comencis a utilitzar-la sense el consentiment del metge per evitar interaccions amb medicaments o l’empitjorament d’alguns problemes de salut.

Posted in Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *